You are currently viewing Διακανονισμός αυτοκινήτου ή αξίωση ασφάλισης; Πώς να αποφασίσετε

Διακανονισμός αυτοκινήτου ή αξίωση ασφάλισης; Πώς να αποφασίσετε

Διακανονισμός αυτοκινήτου ή αξίωση ασφάλισης; Πώς να αποφασίσετε

Στοιχηματίστε ότι ο Γερμανός εγκέφαλος και εφευρέτης του πρώτου εργατικού αυτοκινήτου, ο Karl Benz, δεν φανταζόταν ποτέ την πλήρη έκταση που θα πήγαινε το πνευματικό τέκνο του που μεταμορφώνει τη ζωή του όσους εμπλέκονται σε ατυχήματα.

Ενώ υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με το ποιος σκέφτηκε πραγματικά την ασφάλιση αυτοκινήτου, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν ο Herbert Stanley Morrison που ήταν υπεύθυνος για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαιτήσει από κάθε οδηγό να έχει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα τον προστατεύει από την έκθεση σε σχετικό κίνδυνο αστικής ευθύνης.

Παρά τα προφανή μεγάλα οφέλη από την κατοχή ασφάλισης αυτοκινήτου, κάθε οδηγός γνωρίζει τις παγίδες στην υποβολή πάρα πολλών σχετικών αξιώσεων ατυχημάτων: μια επακόλουθη κορύφωση στα ποσοστά κάλυψης!

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλοί σκέφτονται να συμβιβαστούν σε μια ιδιωτική συμφωνία μεταξύ των οδηγών που εμπλέκονται σε μια σύγκρουση. Εάν είστε ο υπαίτιος σε ένα ατύχημα και έχετε ιστορικό ασφαλιστικών αξιώσεων που σας ονομάζουν ως ένοχο, ίσως είναι συνετό να επιλέξετε αυτόν τον τύπο διακανονισμού. Ωστόσο, πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με αυτό, είναι συνετό να εξετάσετε μερικές λεπτομέρειες.

Αποποίηση ευθυνών: Προτού συμφωνήσετε σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικού διακανονισμού, ανταλλάσσετε πάντα ασφαλιστικές πληροφορίες, ώστε εάν αποφασίσετε να εξαιρεθείτε από το πρόγραμμα, να έχετε τις απαραίτητες πληροφορίες για να τις μοιραστείτε με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Όταν ένας διακανονισμός έχει νόημα

Εάν είστε αυτός που προκάλεσε το ατύχημα:

  • Φροντίστε να λάβετε την ειλικρινή εκτίμηση ενός μηχανικού για την επισκευή. Η επισκευή αυτοκινήτου θα κοστίσει λιγότερο ή λίγο περισσότερο από την έκπτωση της ασφάλισής σας; Αν ναι, είναι λογικό να πληρώσετε από την τσέπη σας για ζημιές.
  • Είναι ο άλλος οδηγός εντελώς άγνωστος; Μπορείτε να του εμπιστευτείτε ότι θα είναι ειλικρινής όσον αφορά την πραγματική ζημιά και την αξιολόγηση της τιμής; Συμφωνείτε σε μια διευθέτηση μόνο εάν καταλαβαίνετε ότι δεν σας «πάρουν για βόλτα». ότι οι ζημιές στο αυτοκίνητο είναι αυτές που προκάλεσε το ατύχημα σας και ότι δεν σας ζητείται να πληρώσετε για ξένες χρεώσεις.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει τραυματιστεί κανείς. Να θυμάστε ότι το ιατρικό κόστος μπορεί και συχνά υπερβαίνει τις προσδοκίες κόστους σας. Επιπλέον, εάν το άλλο μέρος είναι αδίστακτο, μπορεί να σας χρεώσει για ένα ψεύτικο πρόβλημα υγείας, προσθέτοντας χιλιάδες περιττά δολάρια στον λογαριασμό σας.

Εάν πέσετε θύμα του ατυχήματος:

  • Ο οδηγός που φταίει είναι κάποιος που γνωρίζετε; Εάν είναι άγνωστος, μπορεί να διακινδυνεύσετε να του εμπιστευτείτε να κάνει πληρωμές για τις απώλειές σας.
  • Εάν έχετε τραυματιστεί, οι ιατρικοί σας λογαριασμοί θα μπορούσαν κάλλιστα να υπερβούν κάθε ποσό που ο άλλος οδηγός είναι διατεθειμένος ή μπορεί να αντέξει οικονομικά να πληρώσει.
  • Βεβαιωθείτε ότι εσείς θα επιλέξετε τον μηχανικό να κάνει επισκευές. Μην εμπιστεύεστε καμία συμφωνία που βασίζεται στην προσφορά του άλλου οδηγού να κάνει αυτοεπισκευή ή στις προτιμήσεις του σε συνεργείο επισκευής.
  • Αρνηθείτε κάθε διακανονισμό συμφωνίας με μετρητά προτού λάβετε μια ενδελεχή αξιολόγηση της πραγματικής ζημιάς.
  • Αρνηθείτε οποιαδήποτε διευθέτηση εάν ο υπαίτιος οδηγός δεν ανταποκριθεί αμέσως στις προσπάθειές σας να επικοινωνήσετε μαζί του.

Η PRIME Insurance είναι ένα έμπειρο ανεξάρτητο οικογενειακό πρακτορείο. Νικητής πολυάριθμων σημαντικών σχετικών βραβείων και διορισμένος να ασχολείται απευθείας με δεκάδες κορυφαίων εταιρειών, η σύνδεση της PRIME με κορυφαία ονόματα όπως ACE, ASSURANT, CHUBB, FOREMOST, The Hartford, MetLife, Liberty Mutual, MAPFRE, USLI, PROGRESSIVE και άλλα, του επιτρέπει να ψωνίστε βέλτιστα για τα καλύτερα συμφέροντά σας, παρέχοντάς σας ένα προσαρμοσμένο ολοκληρωμένο σχέδιο στην ανταγωνιστική χαμηλότερη τιμή.

Leave a Reply