You are currently viewing Καταπολέμηση της απάτης στην ασφάλιση οχημάτων

Καταπολέμηση της απάτης στην ασφάλιση οχημάτων

Καταπολέμηση της απάτης στην ασφάλιση οχημάτων

Οι κάτοχοι ασφάλισης αυτοκινήτων έχουν βαρεθεί την ετήσια αύξηση των ασφαλίστρων που προκαλείται από τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν ατυχήματα για να υποβάλουν αξίωση και να λάβουν αποζημίωση από τους ασφαλιστές. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα για την καταπολέμηση αυτής της εγκληματικότητας και όλοι πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους για να πετύχει ο αγώνας.

Οι ασφαλισμένοι δεν είναι ευχαριστημένοι όταν λαμβάνουν μια ειδοποίηση που τους ενημερώνει για αύξηση του ασφαλίστρου αυτοκινήτου τους ακόμη και όταν έχουν διατηρήσει ένα καθαρό ιστορικό οδήγησης όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί από εμάς θα πιστεύαμε ότι οι εταιρείες προσπαθούν απλώς να εκμεταλλευτούν τους πελάτες τους και να αποκομίσουν υπερβολικά κέρδη: αυτό δεν ισχύει.

Ο κύριος παράγοντας πίσω από τη σταθερή αύξηση των ασφαλίστρων είναι η απάτη ασφάλισης αυτοκινήτων που αυξάνει το κόστος των ασφαλιστών και αυτή η αύξηση επιστρέφει στους κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων με τη μορφή υψηλότερων ασφαλίστρων. Πολλοί άνθρωποι έχουν μετατρέψει αυτό το έγκλημα σε επιχείρηση πλήρους απασχόλησης και κατατάσσεται στη δεύτερη πιο δημοφιλή εγκληματικότητα “White Collar” στις Ηνωμένες Πολιτείες.

χιλιάδες ασφαλισμένοι ξεφεύγουν με ψεύτικες αξιώσεις κάθε χρόνο. Αν και οι περισσότερες μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει ερευνητικές μονάδες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν αυτό το πρόβλημα, μόνο ένα χέρι γεμάτο από τους δράστες έχει πιαστεί. Εάν τα ασφάλιστρά σας γίνονται μη προσιτά, τότε λάβετε μια ηλεκτρονική προσφορά σήμερα.

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι αυτοκινητιστές πληρώνουν πάνω από 300 $ ετησίως ως αποτέλεσμα απάτης ασφάλισης αυτοκινήτου. Το μεγάλο ερώτημα είναι “Πώς αυτοί οι εγκληματίες καταργούν τους ασφαλιστικούς τους παρόχους;” Ακολουθούν μερικοί συνήθεις τρόποι:

Οι αντισυμβαλλόμενοι ξεφορτώνονται τα αυτοκίνητά τους

Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο. Αυτό συμβαίνει όταν ένας οδηγός εγκαταλείπει το αυτοκίνητό του, τις περισσότερες φορές σε μια λίμνη, ή το βάζει στις φλόγες. Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι δύσκολο να διερευνηθούν. ο οδηγός μπορεί απλά να ισχυριστεί ότι του άρπαξαν το αυτοκίνητό του. Αυτό καθιστά δύσκολο για τους ερευνητές να διεξαγάγουν οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα.

Σχεδιασμένη αναφορά κλοπής οχήματος

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης πουλήσει το αυτοκίνητο πριν δηλωθεί κλοπή, υπάρχουν δύο αποτελέσματα: Πρώτον, αποζημίωση για την αντικατάσταση του οχήματος και στη συνέχεια η εξόφληση της πραγματικής πώλησης του πρώτου αυτοκινήτου .

Υπερεκτιμημένο κόστος αντικατάστασης και επισκευών

Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο στα συνεργεία επισκευής. Ένας επισκευαστής μπορεί να επισκευάσει ένα αυτοκίνητο με φθηνά ανταλλακτικά, αλλά να χρεώσει την ασφαλιστική εταιρεία για ανταλλακτικά υψηλού κόστους. Ορισμένα καταστήματα χρεώνουν ακόμη και χιλιάδες δολάρια για έναν αερόσακο που στην πραγματικότητα δεν αντικαταστάθηκε. Εάν συλληφθεί σε αυτήν την πράξη, ο ένοχος μπορεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους, σε συνδυασμό με πρόστιμο που ανέρχεται σε χιλιάδες δολάρια.

Μια άλλη δημοφιλής ασφαλιστική απάτη είναι το «χρυσό σφυρί». Όταν ένα όχημα εμπλέκεται σε ένα μικρό ατύχημα, ο κάτοχος της ασφάλισης χρησιμοποιεί ένα σφυρί για να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο αυτοκίνητο, ώστε να διογκώσει την απαίτηση. Εάν παρατηρήσετε κάποια από αυτές τις βλαβερές πράξεις, αναφέρετε γρήγορα στις αρμόδιες αρχές, για να τις πληρώσουν για την ανεντιμότητα τους και αυτό θα περιορίσει το ποσοστό της ασφαλιστικής απάτης στον κλάδο.

Παραποίηση Φόρμας Εγγραφής Προσωπικών Δεδομένων Ο

ταχυδρομικός σας κώδικας καθορίζει τα ποσοστά ασφάλισής σας. Πολλοί άνθρωποι παίζουν έξυπνα κάνοντας εγγραφή με ψευδείς διευθύνσεις με χαμηλότερα ασφάλιστρα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ασφαλιστική δεοντολογία και, εάν εντοπιστεί, το ασφαλιστικό σας πακέτο μπορεί να τερματιστεί. Κατά τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής ασφάλισης, βεβαιωθείτε ότι συμπληρώσατε τη σωστή διεύθυνσή σας.

Φουσκωμένο κόστος αντικατάστασης παρμπρίζ

Έχετε βιώσει ποτέ μια κατάσταση όπου ένας μηχανικός που δεν έχετε συναντήσει ποτέ πριν, να σας πλησιάσει και να σας πει τις συνέπειες του ραγισμένου παρμπρίζ σας; Αυτή είναι μια μεγάλη απάτη που αυτή τη στιγμή κερδίζει έδαφος σε όλη τη χώρα. Αυτοί οι μηχανικοί λένε στους αδαείς πελάτες ότι μπορούν να φτιάξουν το ραγισμένο παρμπρίζ σε λίγα λεπτά και οι ασφαλιστές τους θα χειριστούν τον λογαριασμό. Το μόνο που κάνουν με την πραγματική έννοια είναι να αντικαταστήσουν το παρμπρίζ με ένα φθηνό και ο ασφαλιστής πληρώνει ολόκληρο το τίμημα. Μην είσαι θύμα. Εάν πρέπει να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας, φροντίστε να επισκεφτείτε έναν πιστοποιημένο μηχανικό.

Συμμετάσχετε στον αγώνα κατά της απάτης

στις ασφάλειες αυτοκινήτων Το θέμα της απάτης στην ασφάλιση αυτοκινήτου έχει κατακλύσει τον ασφαλιστικό κλάδο. Ωστόσο, με τις ελάχιστες προσπάθειές μας, μπορούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα στο ελάχιστο. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε σημάδι ασφαλιστικής απάτης, υποβάλετε γρήγορα μια αναφορά στο τοπικό ασφαλιστικό τμήμα σας.

Εάν συμμετάσχουμε όλοι στην καταπολέμηση αυτής της απάτης, οι εγκληματίες θα φύγουν από τις επιχειρήσεις και αυτό θα μειώσει τα ασφαλιστικά μας ποσοστά.

Leave a Reply