You are currently viewing Μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση είναι μια επιτυχημένη επιχείρηση αλλά είναι ασφαλισμένη

Μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση είναι μια επιτυχημένη επιχείρηση αλλά είναι ασφαλισμένη

Μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση είναι μια επιτυχημένη επιχείρηση, αλλά είναι ασφαλισμένη;

Μπορεί να είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μια επιχείρηση που αναπτύσσεται είναι εξ ορισμού μια επιτυχημένη επιχείρηση, αλλά ισχύει αυτό;

Η επιχειρηματική επιτυχία μπορεί να οριστεί με διάφορους τρόπους, από αυξημένες παραγγελίες, υψηλότερο κύκλο εργασιών, περισσότερους υπαλλήλους και προφανώς μεγαλύτερα κέρδη.

Μια επιχείρηση μπορεί να έχει ξεκινήσει με ένα ή δύο φορτηγά της εταιρείας. Καθώς όμως μεγάλωσε, τόσο μεγαλώνει και ο στόλος της.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο στόλος της αποτελείται από πολλά οχήματα, το καθένα με το δικό του ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την ημερομηνία ανανέωσης, και με την πάροδο του χρόνου με τα παλαιότερα φορτηγά να χρειάζονται πιο δαπανηρή συντήρηση ή επισκευή.

Έπειτα, υπάρχουν τα σχετικά έξοδα διαχείρισης, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα για την παρακολούθηση όλων αυτών των διαφορετικών ρυθμίσεων.

Σαφώς, θα έρθει ένα σημείο όπου ένα ενιαίο εταιρικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο βαν με μία ημερομηνία ανανέωσης για όλα τα οχήματα θα μπορούσε να είναι ευκολότερο στη διαχείριση.

Είναι επίσης πιθανό να υπάρξει εξοικονόμηση κόστους από τη χύδην μίσθωση ή την αγορά, μέσω ενός προμηθευτή καθώς και για την ασφάλιση στόλου, η οποία θα πρέπει να ανταμείβεται με έκπτωση στο ασφάλιστρο.

Ένα συμβόλαιο ασφάλισης φορτηγών στόλου θα σήμαινε ότι όλοι οι οδηγοί της εταιρείας θα είναι ασφαλισμένοι να οδηγούν οποιοδήποτε από τα φορτηγά, κάτι που θα βελτίωνε την ευελιξία και την παραγωγικότητα, καθώς κανένας οδηγός δεν θα πρέπει να περιμένει να επιστρέψει ένα συγκεκριμένο φορτηγό πριν μπορέσουν να βγουν για δουλειά.

Η φθηνότερη κάλυψη στόλου θα ήταν “τρίτοι, πυρκαγιά και κλοπή”, η οποία καλύπτει μόνο τυχόν υποχρεώσεις που ενδέχεται να αναλάβετε έναντι άλλων. Ωστόσο, δεν καλύπτει τυχόν τραυματισμό του οδηγού ή ζημιά στο όχημα, που θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο δαπανηρή μακροπρόθεσμα.

Η Land Rover είναι μια μάρκα γνωστή για τη δύναμη και την αντοχή της σε όλους τους τύπους εδάφους εκτός δρόμου και η εταιρεία εκτιμά ότι περίπου τα δύο τρίτα των αυτοκινήτων που κατασκεύασε το 1948 εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται.

Ωστόσο, από τότε που η εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο της όχημα το 1948, η γκάμα της διαφοροποιήθηκε ώστε να περιλαμβάνει εκδόσεις για το δρόμο καθώς και πιο οικονομικά μοντέλα.

Αυτό σημαίνει ότι διαφορετικά μοντέλα είναι πλέον πιθανό να ταξινομηθούν σε διαφορετικούς ασφαλιστικούς ομίλους Land Rover, ανάλογα με την αξία και την ισχύ.

Γενικά, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός του ομίλου, τόσο πιο ακριβό θα είναι το ασφάλιστρο, αν και το κόστος των τελών κυκλοφορίας είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να επηρεάσει τα ασφάλιστρα.

Το χαμηλότερο κόστος είναι πιθανό να είναι το Freelander, που συνήθως ταξινομείται στις ομάδες 21 έως 25. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV με μικρότερο κινητήρα από ορισμένα μοντέλα.

Η σειρά Discovery των Land Rovers βρίσκει διαφορετικά μοντέλα σε διαφορετικούς ομίλους ασφάλισης. Τα μοντέλα Discovery βρίσκονται γενικά στην κορυφή της γκάμας. Το μοντέλο Standard βρίσκεται στην ομάδα 33, ενώ στην άλλη άκρη της κλίμακας τα μοντέλα HSE Luxury βρίσκονται στην ομάδα 42.

Range Rovers κυκλοφόρησαν το 1970 και τα μοντέλα μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε από την ομάδα 35 έως την ομάδα 50 ανάλογα με το μοντέλο.

Το να είσαι γυναίκα έχει κάποια διαφορά στο κόστος της ασφάλισης της Land Rover;

Λοιπόν, από τον Μάρτιο του 2011, όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι ήταν παράνομο να λαμβάνεται υπόψη το φύλο, το κόστος ασφάλισης αυτοκινήτου για τις γυναίκες δεν μπορεί πλέον να καθορίζεται με βάση το φύλο.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες εμπλέκονται γενικά σε λιγότερα ατυχήματα από τους άνδρες και εάν έχουν ατύχημα οι αξιώσεις είναι γενικά για μικρές προσκρούσεις παρά για πλήρεις διαγραφές και έτσι τείνουν να είναι λιγότερο δαπανηρές από αυτές που γίνονται από άνδρες οδηγούς .

Ωστόσο, η ηλικία εξακολουθεί να είναι ένας παράγοντας στο κόστος ασφάλισης και όσο πιο ώριμος είναι ο οδηγός, τόσο λιγότερο ακριβό είναι το ασφάλιστρο. Οι κάτω των 25 ετών τείνουν να πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα.

Το κόστος premium λαμβάνει επίσης υπόψη τον τύπο του αυτοκινήτου που ασφαλίζεται, επομένως όσο μικρότερος είναι ο κινητήρας τόσο λιγότερο ακριβό. Λαμβάνουν επίσης υπόψη το κόστος ανταλλακτικών και επισκευών, καθώς και την πιθανή χιλιομετρική απόσταση ανά έτος.

Έτσι, ενώ οι γυναίκες δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν ασφάλιση αυτοκινήτου χαμηλότερου κόστους για το φύλο τους, εάν τείνουν να οδηγούν μικρότερο αυτοκίνητο για λιγότερα μίλια ετησίως και είναι ώριμοι οδηγοί, τα ασφάλιστρά τους είναι πιθανό να είναι χαμηλότερα.

Leave a Reply